Tetőcserép

Az öt legnagyobb hazai tetőcserép gyártó és forgalmazó kínálata: Bramac, Tondach, Creaton, Mediterrán, Leier. Cserepek és árak.

A cserépgyártó cégek mint például a Tondach elsősorban kerámiacserepeket készítenek, ez a legelterjedtebb tetőfedő anyagunk. A kerámiacserép tulajdonképpen az a hagyományos égetett agyagból készült cserép, amit többnyire minden ház tetején látunk. A kerámiacserép letagadhatatlan első számú tulajdonsága a magas hőszigetelés. A legmelegebb nyári napokon is hűvös maradhat a családi ház, télen pedig nem engedi kihűlni a belső teret.

Ezt a hőszigetelő hatást korszerű hőszigetelési rendszer együttes használatával nagyszerűen lehet fokozni. A kerámiacserép mellett szól még az is, hogy a lehető legtermészetesebb anyagból készül. Magából a földből. Egy olyan különleges agyag, amihez szinte semmit sem kell hozzáadni, ahhoz, hogy évszázadokon át tartó, tökéletes védelmet nyújtson egy épületnek.

Címkék: cserép kerámia tondach cserepek creaton kerámiacserép

Szólj hozzá!

A leggyakrabban alkalmazott tetőfedési típusok hornyolt cserépből készülnek, mert könnyen, viszonylag egyszerűen felrakható a cserép, a nagy elemek egy rétegen való elhelyezkedése kisebb alátámasztást igényel.

A cserepek az oldalukon végigfutó horonnyal mindenféle kötőanyag nélkül, szárazon kapcsolódnak, míg a cserép orra a lécezésre van beakasztva. A sarkok minden esetben átfedéssel készülnek. Attól függően, hogy milyen típusú tetőszerkezettel állunk szemben a cserépfedést különböző technikák szerint alkalmazhatjuk.

Ha nincs fémlemez ereszszegély, akkor az első sor cserép alá egy lécet nem lapjára, hanem élére állítva szögeznek a szarugerendákhoz, s csak utána kezdik el felrakni a cserepeket. Amennyiben van ereszszegély, akkor erre nincs szükség minden különösebb előkészület nélkül kezdődhet a cserépfedés.

Amennyiben nyeregfedélről beszélünk tűzfalcsatlakozással, akkor a cserépfedést felülettel szembeállva jobb oldalon kell kezdik meg. A cseréphornyok ekkor a balra haladást teszik lehetővé, a cserép felemelése nélkül. Ha olyan lehetőség van, hogy a tetőszerkezet közepén kell kezdeni a cserpezést, akkor előfordulhat, hogy a széleken keskenyebb cserépre lesz szükség.

Ezt leginkább sátortető típusú tetőszerkezeteknél alkalmazzák, ám ilyenkor elkerülhetetlen a cserepek felemelése a hornyok összekapcsolása céljából. Kontyfedésnél pedig szintén jobbről kezdik meg a cserépfedést, attól a szarufától amelyik teljes hosszúságú. A hornyolt cserép használatánál a lécezést már előre, a tetőszerkezet elkészülésének utolsó fázisaként teszik meg, a felrakni kívánt cserép méretéhez igazodva.

Címkék: cserép tetőcserép hornyolt sátortető tetőfedés

Szólj hozzá!

A sík Mediterrán cserép kivitelezési adatai

Szükséges tetölécméret: mm. 30/50 mm
Fedési hossz, tetéctávolság: max. 310mm (a tető hajlàsszögétöl függően)
Cserép átfedés oldalirányban: 30 mm
Cserép  átfedés egymás felett: mm. 110mm (a tető hajlàsszögétöl függően)
Ereszléctávolsáq: 30 cm
Gerincléctávoság: 5 cm

A Mediterrán cserepek felrakása előtt a cserép hátoldalán található szilikoncsíkokat el kell távolitani. A Mediterrán DUAL és RUNDO cserepeket kötésben 1/4-es eltolással. a Mediterrán ZENIT cserepeit kötésben 1/2-es eltolással kell felrakni. A Mediterrán RUNDO ODON és ZENIT ODON színek esetében a gyártástechnolóqia alapja a véletlenszerű szinkialakitás, ezért a felrakást célszerű több különböző raklap megbontásával végezni. az igazi kevert hatás elérése érdekében. A Mediterrán ZENIT, RUNDO és DUAL szeqélycserepek alkalmazása  esetén a minimális léctávolság 28 cm.

A Mediterrán cserép megvásárolható a Hofstadter Cserép Centrumban.

Címkék: zenit cserép mediterrán dual felrakás rundó odon

Szólj hozzá!

Creaton cserép vásár a Hofstadter Cserép Centrumban. Nálunk egy helyen megtekintheti az öt neves tetőcserépgyártó termékeit: Creaton, Bramac, Tondach, Leier, Mediterrán. Komplett tető vásárlás esetén jelentős kedvezményt kínálunk a Creaton cserepekből. Creaton cserép vásár országos kiszállítással!

Weboldalunkat a www.cserep.eu címen találhatja meg.

Címkék: cserép tetőcserép creaton

Szólj hozzá!

Bramac tetőcserepek teljes típusválasztékát kínálja a Hofstadter Cserép Centrum. Pilisvörösvári bemutatótermükben megtekintheti a teljes cserép típusválasztékot, amely nem csak a cserepet jelenti, hanem a komplett tetőrendszert. A komplett teőrendszer sok elemet rejt magában az ereszcsatornától a hófogóig.

Bramac cserép akció országos kiszállítással!

Weboldal: www.cserep.eu

Címkék: akció cserép tetőcserép bramac

Szólj hozzá!